Murakami-weekend met o.a. Jules Deelder, Jett Rebel en Pepijn Lanen

Kees de Jong 8 januari 2018 Reacties uitgeschakeld voor Murakami-weekend met o.a. Jules Deelder, Jett Rebel en Pepijn Lanen

Nederland is het eerste land waar de vertaling van De Moord op de Commendatore verschijnt, het nieuwste tweedelige boek van de immens populaire Japanse auteur Haruki Murakami. Deel 1 verscheen in december maar voor deel 2 is er een heus Murakami-weekend georganiseerd door uitgeverij Atlas Contact. Dat biedt plaats aan honderden Murakami-fans en daarmee is het in Nederland de grootste boekpresentatie ooit georganiseerd voor een buitenlandse schrijver.

Zonder de schrijver zelf, maar met een multidisciplinaire invulling van beide dagen hoeft niemand zich daar aan te storen. Over vrijwel alle aspecten van zijn werk is iets te vinden, met geweldige gasten als Jelle Brandt Corstius, Peter Buwelda, Auke Hulst, Niels ’t Hooft, Pepijn Lanen, Nina Weijers, Matthijs van Nieuwkerk die ingaan op ontmoetingen met de schrijver, de rol van muziek in zijn werk of Japan als apart fenomeen.

Daarnaast is er muziek, zijn er voorleessessies, een quiz, films en gelukkig ook jazz gedraaid door Jules Deelder. Dat alles op het prachtige SS Rotterdam, eventueel inclusief overnachting maar sowieso met het nieuwste boek van dit literair genie.

Het Murakami-weekend vindt plaats op 13 en 14 januari. Voor meer info en tickets kijk je op www.murakami.nl

Je kunt geen reactie achterlaten.