Dans-en theaterprogramma Lowlands 2016 bekend

Daniël de Borger 31 mei 2016 Reacties staat uit voor Dans-en theaterprogramma Lowlands 2016 bekend

LL14_header

Vrijdag 19 augustus gaat de vierentwintigste edite van A Campingflight to Lowlands Paradise van start en kunnen de bezoekers weer genieten van drie dagen vol muziek, theater, film, literatuur, wetenschap en nog veel meer.  Tevens is er op het festival een rijk aanbod aan andere kunstdisciplines waaronder een Theater- en Dansprogramma.

Het dans- en theaterprogramma vindt plaats in de theatertent Juliet waar 1.250 bezoekers van de voorstellingen kunnen genieten. Doordat de stukken uit de theaters worden gehaald en in een festivalsetting worden gespeeld, is voor veel bezoekers de drempel om een voorstelling te bezoeken laag. Veel toonaangevende gezelschappen spelen dan ook graag op Lowlands omdat ze op deze manier met een nieuw publiek in aanraking komen.

Jakop Ahlbom & ICKamsterdam – Swan Lake
De bejubelde Nederlands/Zweedse theatermaker Jakop Ahlbom komt met zijn eigen versie van Het Zwanenmeer naar Lowlands. Ahlbom zet het klassieke Russische balletsprookje over liefde, jaloezie en wraakzucht om in een radicaal moderne vertaling. Zoals alleen deze maestro dat kan: met acht dansers, maar ook met dierenkoppen, messenwerpers en de Nederlandse indieband Alamo Race Track, die hun eigen bewerking van de originele muziek van Tsjaikovski live op het podium uitvoert.

Operafront – Traviata Remixed
Operafront vecht als een leeuw om de opera ook in de 21e eeuw levend te houden en met La Traviata Remixed is die slag wat ons betreft definitief gewonnen. Onder leiding van regisseuse Lotte de Beer krijgt het meesterwerk van Verdi een zinneprikkelende make-over met onder meer een live-dj en nieuwe arrangementen van componist Moritz Eggert. Niet te missen, zeker als je weet dat naast Ernst Daniël Smid en de Australische sopraan Alexandra Turner ook het publiek een belangrijke bijrol speelt op dit operafeest.

Trouble man- De Radicalisering van Sadettin K
In deze intrigerende prijswinnende coproductie van Trouble Man en Frascati Producties krijg je een inkijkje in het hoofd van Kirmiziyüz zelf, die de wereld na de geboorte van zijn zoon ineens helemaal anders ziet. En twijfelt. Zoekt, relativeert en wanhoopt, in tweestrijd tussen het perspectief van de radicale Syrië-ganger en dat van de afvallige moslim, die in zijn eigen gemeenschap geen plek meer vindt, maar wel wordt omarmd door het Westen. Vragen genoeg, maar wordt het niet eens tijd voor antwoorden?

Jeugdtheater Hofplein- De loop der dingen
Geïnspireerd door de wereldberoemde kunstfilm Der Lauf der Dinge, laten de Vlaamse theatermaker Gregory Caers en zijn veertig talentvolle jonge spelers zien hoe ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenissen een duizelingwekkende kettingreactie kunnen veroorzaken; een soort Domino D-Day, maar dan met vluchtelingen, technoraves, overlevingsdrang en hartverscheurende romantiek. Elke seconde telt in dit visuele spektakelstuk, dus ook met je ogen knipperen kan al grote gevolgen hebben.

Oostpool – Kletsmajoor
“Ik klets dus ik ben.” Zomaar een van de vele rammelende quotes van het duo Teun Luijkx en Vincent van der Valk van Toneelgroep Oostpool, die in de voorstelling Kletsmajoor de kartelranden van slap ouwehoeren opzoeken. Want we kennen ze allemaal: die bla-bla-happy zeveraars, die honderduit weten te vertellen over dingen waar ze nul verstand van hebben. Van kappers, politici en dronken familieleden tot de oeverloze verbale schijnbewegingen van voetbalbeterweters aan de zondagstafel; de lijn tussen haat en schaterlachen is soms dunner dan je denkt.

Club Gewalt – MAN ON WIRE – The album performance
Living on the edge? Lowlanders weten er alles van. Dacht je. Muziektheatergroep Club Gewalt belicht in MAN ON WIRE alle kanten van het nemen van risico’s. Wat ben je bereid op te geven? Waarom zou je jezelf verantwoorden? Wat is van waarde? De elektrisch geladen live-videoclipperformance van MAN ON WIRE is gebaseerd op de gelijknamige documentaire over de Fransman Philippe Petit, die in 1974 een vierhonderd meter lang koord tussen de Twin Towers spande en er overheen liep. Spannend en sensationeel tot de laatste centimeter van je stoel.

Dox155 – Episch tot nu toe
De acht b-boys van 155 (eenvijfvijf) breakdancen en flikflakken alsof zwaartekracht niet bestaat. Na het stormachtige succes van hun debuutvoorstelling Ultranormaal – twee jaar terug nog in Juliet te zien – gooit de crew het in hun nieuwe show Episch: De Beste Tot Nu Toe in de overdrive. Moderne dans en hiphop klappen bij 155 met Mach 10 op elkaar: met spectaculaire visuals en trommelvliesverleppende muziek bijvoorbeeld, maar vooral met nog ziekere powermoves en angstaanjagend breeknekroutines, die de podiumplanken maar nét heelhouden.

The Bad Men From Bodie – MAN DON’T BREAK
The Bad Men From Bodie is een collectief van muzikale theatermakers – Kiki van Deursen, Viktor Griffioen, Laurens Joensen en Colin Linnekamp. In hun debuutvoorstelling MAN DON’T BREAK ziet een handjevol gelukzoekers de Amerikaanse droom tot nachtmerrie worden, op het snijvlak van moed, wanhoop en het genadeloze noodlot. In heftige, vaak absurde scènes vinden ze elkaar in volledig akoestische bluegrass en americana, het enige sprankje hoop in een door God en alleman vergeten stuk Wilde Westen. Zie het dan maar eens droog te houden.

Bouillabaisse – B.S.I love you
De stap van Mickey Mouse Club naar Vegas lijkt op het eerste oog niet eens zo onlogisch, maar de weg daartussen maakt een wereld van verschil. Performance-collectief Bouillabaisse zet in hun voorstelling B.S. I Love You het leven en lijden van Britney Spears in surrealistisch perspectief. Zes mensen – Jamie Grant, Cheryl Moenen, Carolien Spoor, Stefanie van Leersum, Isis Cabolet en dj/beatboxer MAASK – gaan met theater, dans en muziek op zoek naar vragen en antwoorden rond Britneys opkomst, ondergang en wederopstanding.

ISH-FUNKISH
Door het legendarische tv-programma Soul Train leerden hele generaties Amerikanen dansen. Hier zag je de nieuwste moves als eerste, uitgevoerd op de heetste zwarte muziek door jonge mensen zoals jij en wij. In hun show FunkISH gaat dance collective ISH terug naar die gouden tijd en leert je met dansers, liveband, rapper en cinematic DJ Irie een onvergetelijk lesje funk, rhythm & soul van nul tot nu. Neem je favoriete dansschoenen mee, want stilzitten is onmogelijk als deze soultrein eenmaal rijdt.

Scapino Ballet & NITS – TING!
Wie jarig is, trakteert. Ter gelegenheid van hun 70-jarig bestaan pakt Scapino Ballet Rotterdam op Lowlands feestelijk uit met de betoverende jubileumvoorstelling TING!, de grootste productie die het dansgezelschap ooit op de planken zette. En reken maar dat spitzenchoreograaf en artistiek leider Ed Wubbe weet hoe hij een dansfeestje moet geven: TING! is een sensationele show boordevol dans, muziek, drama en circus, uitgevoerd door artiesten en performers. Waaronder de getalenteerde jonge circushonden van de internationale hogeschool Codarts Rotterdam én de Nits, die hun speciaal voor deze voorstelling geschreven muziek natuurlijk live komen spelen. Van harte!

Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals: Muse, Disclosure en LCD Soundsystem, Sigur Rós, The Last Shadow Puppets, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Oscar And The Wolf en De Staat.

—–

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 19 + 20 + 21 augustus 2016
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

Festivalticket Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €175,- excl. servicekosten.
Groepsticket (10 x 3 dagen festival + camping + pendelbus): €1.650 excl. servicekosten
Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: www.gllamcamp.nl
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Voorverkoop: www.ticketmaster.nl
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: www.eventtravel.nl
Lowlands treinretour: €19,- Meer informatie vindt je hier

Je kunt geen reactie achterlaten.