Noel Gallagher’s High Flying Birds en 18 andere bevestigingen voor Lowlands

Daniël de Borger 3 mei 2016 Reacties staat uit voor Noel Gallagher’s High Flying Birds en 18 andere bevestigingen voor Lowlands

LL14_header

Vrijdag 19 augustus gaat de vierentwintigste edite van A Campingflight to Lowlands Paradise van start en kunnen de bezoekers weer genieten van drie dagen vol muziek, theater, film, literatuur, wetenschap en nog veel meer.  Vandaag heeft de organisatie 19 van de ruim 250 acts aangekondigd, waaronder Noel Gallagher’s High Flying Birds, CHASE & STATUS Live en AlunaGeorge.

Noel Gallagher’s High Flying Birds
Dat Noel Gallagher meer dan twintig jaar na het Lowlandsdebuut van Oasis nog steeds als een ongenaakbaar genie op de planken staat, hoeft niemand te verbazen. Maar dat het cheeky probleemkind uit Manchester ook op bijna vijftigjarige leeftijd nog steeds verbazingwekkend prachtige liedjes schrijft, dat hadden zelfs de grootste fans nooit durven dromen. Noel Gallagher’s High Flying Birds is het ideale vehikel voor alle Britpoppareltjes, die in Gallaghers hoofd flonkeren – van classic Oasismeezingers als Don’t Look Back In Anger tot de vorig jaar verschenen plaat Chasing Yesterday. Waarmee eens te meer blijkt: Noel Gallagher vliegt op eenzame hoogte.

CHASE & STATUS Live
Beter doe je een grondige warming-up voordat je de wereld van Chase & Status binnengaat: zorg dat je knieën wobble-klaar zijn en sla ook vooral je nek en schouders niet over. Dit Londense producerduo gaat live vol op het orgel met drum & bass in de breedste zin des woords, aangevuurd door livedrums- en gitaren, rappe mc’s en spectaculaire visuals. Chase & Status vegen al jaren wereldwijd clubvloeren aan met bombtracks als Blind Faith en Hypest Hype, maar produceerden ook dikke hits voor goede vriendin Rihanna. Laat dat vierde studioalbum dus maar komen!

AlunaGeorge
Reken maar dat AlunaGeorge terug is. Makkie: 1 + 1 = 1, want omdat producer George Reid zijn ding toch liever in de coulissen doet, neemt vocaliste Aluna Francis de honneurs op het podium voortaan in haar eentje waar. LAT-relatie of niet; dit Britse duo is nog steeds een match made in futurepop-heaven. AlunaGeorge’s nieuwe plaat I Remember is meer down-to-earth dan collabs met Diplo, Flume en dancehallster Popcaan doen vermoeden en blijft bij dezelfde, als gegoten passende leest: smooth, 90’s R&B met warmbloedige house-hooks en glitchy trap- en garagebeats.

Cassius
Het Franse producerduo Cassius keert na tien jaar afwezigheid terug met Ibifornia, een gloeiende soundtrack voor je zomer met de meest warmbloedige dance onder de zon. Pak je slippers maar in, want Philippe Zdar en Hubert Boombass geven het begrip crossover een geheel nieuwe dimensie. Cassius versnijdt tijdens hun roemruchte zweetsets disco, funk, house, soul, afrobeat, synthpop, psychedelica, hiphop en gospel met elkaar tot ook de laatste kokosnoot van de boom gevallen is.

Matt Corby
Matt Corby werd op zijn zestiende tweede tijdens de Australische Idols. Dat klinkt als een goed begin, maar de singer/songwriter raakte gaandeweg verbitterd over de valkuilen, die hij als grote belofte en medialieveling tegenkwam. Een muur vol platina ten spijt, trok de Australiër zich twee jaar geleden zelfs volledig terug uit de muziek, verlamd door de torenhoge verwachtingen van platenmaatschappijen en honderdduizenden gretige fans. Gelukkig vond de bebaarde crooner met de 24-karaats stem zijn ziel weer terug, of all places in een hutje op de hei: Corby nam zijn onlangs verschenen plaat Telluric op in een cottage in de ongerepte natuur van New South Wales.

Miike Snow
Miike Snow is niets minder dan een supertrio. Zo kennen we Christian Karlsson en Pontus Winnberg beter als Bloodshy & Avant, het Zweedse producerduo dat chartdiva’s als Britney, Madonna en Maroon 5 in een rechte lijn naar de hitlijsten loodste. En vlak ook zanger/producer Andrew Wyatt niet uit, die de afgelopen jaren onder meer met Flume, Bruno Mars en Mark Ronson werkte. De slimme alt.electropop van Miike Snow ligt al net zo comfortabel in het oor, al bewandelen de heavy hitters met zijn drieën nooit de gemakkelijkste weg. Miike Snow keert terug naar Lowlands Paradise met het nieuwe album iii, waarop deze keer vintage soul en blinkende 90’s R&B de krenten in de pap zijn.

John Coffey
Met het album The Great News en de begin dit jaar verschenen ep A House For Thee lijkt John Coffey beter in vorm dan ooit. Geloof ons: dat zegt wat, want voor het betere sloopwerk was je bij deze altijd fijnbesnorde Utrechters sowieso al aan het juiste adres. John Coffey verbouwt je tent snel en op professionele wijze met mokerharde punkrock & roll, screamo en moderne hardcore, die ook de stevigste fundamenten aan gruzelementen helpt.

Daarnaast wordt vandaag ook bekend dat Local Natives, Hollywood Undead, Logic, SBMG & Broederliefde, Indian Askin, Bombay, Izzy Bizu, Bohemian Betyars, Elias, Woodie Smalls, Otherkin enTransylvania naar de Biddinghuizer polder afreizen. Het volledig programma tot nu toe staat op www.lowlands.nl. Later worden meer acts bevestigd.

—–

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 19 + 20 + 21 augustus 2016
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

Festivalticket Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €175,- excl. servicekosten.
Groepsticket (10 x 3 dagen festival + camping + pendelbus): €1.650 excl. servicekosten
Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: www.gllamcamp.nl
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Voorverkoop: www.ticketmaster.nl
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: www.eventtravel.nl
Lowlands treinretour: €19,- Meer informatie vindt je hier

Je kunt geen reactie achterlaten.