Vier nieuwe namen voor London Calling: Lulu James, Koreless, Thunderbird Gerard en Kid Karate

Daniël de Borger 5 augustus 2013 Reacties uitgeschakeld voor Vier nieuwe namen voor London Calling: Lulu James, Koreless, Thunderbird Gerard en Kid Karate

Weer vier verrassende nieuwe namen voor London Calling op 1 & 2 november in Paradiso: Lulu James, Koreless en Kid Karate. Van soul naar rock ‘n’ roll, en van ambient electro naar hiphop. Eerder werden al bekend: The Dodos, MS MR, Wolf Alice, Mac DeMarco, Porcelain Raft, Findlay, Nadine Shah, Ruen Brothers, London Grammaer, Fyfe en Ball Park Music.

Lulu James is een jonge Britse zangeres die reeds een flinke bloghype is. De blogs omschrijven haar muziek als: “retro post-dubstep bashment” en “melodramatic dub-pop” maar eigenlijk moet er nog een geheel nieuw genre voor dit talent verzonnen worden. Beïnvloed door James Blake en Jamie xx maakt ze samen met haar producer Domzilla muziek die ook ongeveer zo, maar Lulu James geeft het geheel met haar stem veel meer swing en soul.

Kid Karate is een hip duo dat bikkelharde maar swingende rock ‘n’ roll maakt. Ergens tussen Death From Above 1979 en LCD Soundsystem in. Drummer Steven Gannon en zanger/gitarist Kevin Breen komen uit Ierland en daar werken ze al een paar jaar aan een beruchte live-reputatie die sinds optredens op  SXSW en The Great Escape ook daarbuiten zijn vruchten begint af te werpen. Er is nu ook de ep ‘Lights Out’. De band is helemaal klaar voor London Calling.

Achter Koreless schuilt de jonge en zeer getalenteerde Welshman Lewis Roberts. Hij maakt een soort dansbare melange van 2-step, soulvolle elektronica en ambient waarop je vanzelf een beetje wegdroomt. Koreless heeft een platencontract bij Young Turks, dat onder meer The XX, John Talabot en SBTRKT onder contract heeft, en bracht dit jaar zijn eerste ep ‘Yugen’ uit. Zelf zegt hij over dit plaatje: “Would work quite well in some weird sci-fi with a massive spaceship coming down to earth.”

Thunderbird Gerard is een hiphopalleskunner. Hij schrijft, produceert en speelt ook nog eens alle instrumenten zelf. Deze jonge artiest verhuisde van New York via London naar Berlijn en bracht vanuit daar in mei 2013 zijn ep ‘T.R.O.U.B.L.E.’ uit en sindsdien wordt hij de hemel in geprezen. Hiphop maakt hij. Maar dan net even anders. Nieuw, fris en intelligent.

London Calling

Datum: vrijdag 1 en zaterdag 2 november
Entree: Dagkaarten €20,00 excl. lidm. en Passe-partout €35,00 excl. lidm.
Zaal open: 18:00 uur
Aanvang: 18:30 uur
Informatie: www.londoncalling.nl en www.paradiso.nl
Contact en aanvragen: publiciteit@paradiso.nl

Je kunt geen reactie achterlaten.