Complete programma en blokkenschema Summer Darkness 2013 bekend

Daniël de Borger 17 juli 2013 Reacties uitgeschakeld voor Complete programma en blokkenschema Summer Darkness 2013 bekend

Summer Darkness maakt het complete programma inclusief de dagindeling bekend. De elfde editie van het festival vindt dit jaar van 26 t/m 28 juli plaats op verschillende locaties in Utrecht. Summer Darkness zoekt dit jaar nog verder de verbreding op, zowel muzikaal als disciplinair. Met lezingen van de Belgische historicus en filosoof Dimitri Goossens, een fetish party, een Steampunk samenkomst en diverse catwalk shows in de Leeuwenbergh Kerk.

Onder de naam Movement presenteert Summer Darkness een nieuw geluid. Het debuut van New Order is een mijlpaal en zette een toon. Koel en teer maar ook uptempo en donker. Het begin van een beweging die nog altijd niets aan relevantie heeft ingeboet. Over de hele wereld zijn bands het geluid uit begin jaren tachtig opnieuw aan het uitvinden. Summer Darkness laat op zondag horen wat in 2013 de Movement is.

Aangevoerd door Amerikaanse headliner The Soft Moon met hun darkwave/post-punk, de synthpop van de door Depeche Mode beïnvloedde Apoptygma Berzerk uit Noorwegen. De coldwave van Light Asylum, Lebanon Hanover en een aantal acts die voor het eerst in Nederland te zien zijn Karin Park (Zweden), Sixth June (Berlijn), Hidden Place (Italie) en Legend (IJsland). Metroland was eerder dit jaar support van Orchestral Manoeuvres in the Dark tijdens hun Europese tournee.

Naast de bevestiging van headliner Rotersand die voor een exclusieve Benelux show in 2013 Summer Darkness festival aan doet, zijn ook: She Past Away, Karin Park, Fabrikc, Ruffneck Vs Thrasher, Dolphin, Neurocore, Grausame Töchter, Legend, Sixth June, Hidden Place, Orfeo, Kelten, Zonder Grenzen, Finvarra, Nocx en Dirk Geiger toegevoegd om de line up compleet te maken.

De elfde editie van het festival vindt dit jaar van 26 t/m 28 juli plaats  op verschillende locaties in Utrecht.
Kijk voor het gehele Summer Darkness programma en de diverse tickets op www.summerdarkness.nl

 

Je kunt geen reactie achterlaten.