Vandaag te zien in Tivoli: Ghost

Daniël de Borger 11 juni 2013 Reacties uitgeschakeld voor Vandaag te zien in Tivoli: Ghost

Ghost

De Zweedse heavymetalband Ghost (in de Verenigde Staten en op Spotify bekend als Ghost B.C.) debuteerde in 2010 met het Satanvriendelijke album Opus Eponymous. Het zestal opereert anoniem: op het podium dragen de vijf bandleden pijen met kappen en gaat het gezicht van frontman Papa Emeritus II verborgen achter een doodshoofd. Behalve de verkleedkist zit echter ook de muziek van Ghost verduiveld goed in elkaar – de songs zijn rijk gearrangeerd en de meerstemmige vocalen geven de metal van de band een aangename seventies-tint à la Blue Öyster Cult. Nieuw album: Infestissumam!

Support van vanavond komt van Selim Lemouchi & His Enemies. Selim Lemouchi is tot op heden vooral bekend van de psychedelische occult band The Devil’s Blood. Ondanks dat deze band kortgeleden uit elkaar is gevallen zit de opzienbarende frontman niet stil. Onlangs is hij een nieuw project gestart waarbij hij samenwerkt met een variëteit aan muzikanten, en niet de minste, zoals gitarist Robby Geerings van The Alabama Kids. Veel weten we nog niet over de band maar veelbelovend is het zeker!

Vanavond zal Ghost in Tivoli Oudegracht in Utrecht spelen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via de bekende voorverkoopadressen en kosten 16 euro exclusief servicekosten.

Je kunt geen reactie achterlaten.