Vier nieuwe namen voor Indiestad: ADULT., The Besnard Lakes, Jagwar Ma en Chris Cohen

Daniël de Borger 22 maart 2013 Reacties uitgeschakeld voor Vier nieuwe namen voor Indiestad: ADULT., The Besnard Lakes, Jagwar Ma en Chris Cohen

ADULT.
Maandag 20 mei – Grote zaal, Paradiso – Indiestad

Electropunkband ADULT. uit Detroit bestaat uit Nicola Kuperus en Adam Lee Miller. De band bracht in 1998 zijn eerste release op de markt (‘Modern Romantics’) en zijn nu, na een radiostilte van zes jaar, toe aan het vijfde album ‘The Way Things Fall’. Hierop zoekt ADULT. het traditionele popliedje op, aldus Kuperus zelf. De eerste luisterbeurt verklapt analoge geluiden, synthesizers, sprankelende melodieën en opvallend genoeg geen basgitaren. Volgens de band was dat overigens geen bewuste keuze, maar een beslissing die op het eind werd gemaakt. ‘The Way Things Fall’ is een helder en overtuigend electrowerk geworden, dat bewijst dat de comeback van ADULT. niet voor niets is geweest.

The Besnard Lakes
Dinsdag 21 mei – Kleine zaal, Paradiso – Indiestad

The Besnard Lakes is een indrukwekkende indierockband uit Montreal, Canada. In het begin werden ze tot vervelens toe vergeleken met Arcade Fire, maar The Besnard Lakes gaat een flink stapje een andere richting op. Naast een rijke en overvloedige orkestratie heeft de band namelijk een stille maar toch duidelijk hoorbare liefde voor progressieve rock, jaren zeventig psychedelica en Beach Boys-harmonieën, waardoor ze moeilijk in een stijl vast te pinnen zijn. Binnenkort brengt de band het derde album ‘Until In Excess, Imperceptible UFO’ uit.

Jagwar Ma
Vrijdag 24 mei – London Calling

Jagwar Ma is een duo uit Sydney, bestaande uit Gabriel Wintersfield (Ghostwood) en Jona Ma (Lost Valentinos). Het tweetal heeft waarschijnlijk veel geluisterd naar The Happy Mondays en Primal Scream. En bij het horen van nummers als ‘The Throw’ en ‘Come Save Me’ wil je maar één ding: dansen. Jagwar Ma maakt soepele, groovende baslijnen, gecombineerd met synthesizerplezier en een heerlijk nostalgisch tintje. Deze Australiërs reizen eerst mee met de uitverkochte tour van Foals, voordat ze op London Calling staan.

Chris Cohen
Zondag 26 mei – Kleine zaal, Paradiso – Indiestad

Chris Cohen lijkt misschien een nieuw gezicht in de muziekwereld, maar niets is minder waar. De 37-jarige Amerikaan heeft op maar liefst tien studioalbums gespeeld, van onder meer The Curtains, Cryptacize, Deerhoof en Natural Dreamers. Daarnaast verscheen hij als bandlid van White Magic, Cass McCombs, Haunted Graffiti en Danielson op het podium. ‘Overgrown Path’ is de eerste release van hem als solo-artiest en komt uit op het Captured Tracks label. De zingende drummer maakt licht-psychedelische maar optimistische popmuziek, waarbij hij veel experimenteert en improviseert. Het nummer ‘Optimist High’ is de perfecte soundtrack voor een warme zomerdag zonder zorgen.

De kaartverkoop van London Calling en Indiestad is in volle gang. Kaarten voor London Calling zijn €20,00 per dag en €35,00 voor een passepartout (24 en 25 mei) excl. lidm. Kijk voor meer informatie over de line-up van London Calling op www.londoncalling.nl

Indiestad vindt plaats van 18 t/m 26 mei op verschillende locaties in Amsterdam . Passe-partouts zijn uitverkocht, er zijn nog wel losse kaarten verkrijgbaar, ook voor London Calling en London Calling in de Tolhuistuin.  Voor de show van Tom Odell zijn geen kaarten meer beschikbaar. Informatie over tickets voor losse Indiestad concerten en London Calling in de Tolhuistuin is te vinden opwww.indiestad.nl en www.paradiso.nl

Je kunt geen reactie achterlaten.