Drie nieuwe namen voor London Calling en Indiestad: Mount Kimbie, RDGLDGRN en The Phoenix Foundation

Daniël de Borger 7 maart 2013 Reacties uitgeschakeld voor Drie nieuwe namen voor London Calling en Indiestad: Mount Kimbie, RDGLDGRN en The Phoenix Foundation

Na de bevestiging van Lord Huren deze week kunnen we ook Mount Kimbie, RDGLDGRN en The Phoenix Foundation toevoegen aan de line-up van London Calling. Lees hieronder alle informatie over de bands.

Mount Kimbie
Vrijdag 24 mei

Mount Kimbie  bestaat uit het Londense duo Dominic Maker en Kai Campos. Het unieke geluid van het tweetal is te omschrijven als mid-tempo dubstep, en doet in de verte denken aan Joy Orbison en James Blake. In 2009 werd de eerste ep ‘Maybes’ uitgebracht bij het Hotflish Recordings label. Daarna volgde ‘Sketch On Glass’ en diverse remixes voor o.a. The Big Pink, Foals en The xx, waarmee ze konden doordringen tot de dancescene van Engeland. ‘Crookes & Lovers’ uit 2010, een plaat vol spannende post-dubstep en electronische soundscapes, bracht het duo over de hele wereld. Het langverwachte tweede album komt dit jaar uit op Warp Records. In een interview met FACT verklapte Maker al dat de nieuwe plaat voller klinkt, met meer focus op percussie en laptop-electronica.

RDGLDGRN
Vrijdag 24 mei

RDGLDGRN (spreek uit: Red Gold Green) zijn een Amerikaans indiehiphoptrio dat met een hippe mix van hiphop en rock de wereld gaat veroveren. Dat weten de drie leden Red, Gold en Green bijna zeker en ze hebben ook al een nieuw genre voor hun hits: “indie go-go”. Enorm aanstekelijke grooves met veel gitaar en rappe teksten. Het trio kwam vooral in het nieuws doordat niemand minder dan Dave Grohl het debuutalbum – dat deze zomer uitkomt – heeft volgedrumd en dat hij misschien met ze op tournee gaat.

The Phoenix Foundation
Zaterdag 25 mei

The Phoenix Foundation is in thuisland Nieuw-Zeeland een bekende naam. De band bracht in 2003 het debuutalbum ‘Horsepower’ uit en sindsdien is de ster van The Phoenix Foundation rijzende. De band maakt swingende indierock met een grote rol voor synthesizers, gekenmerkt door Beach Boys-achtige samenzang en hypnotiserende melodieën. Het  vijfde album van de band heet ‘Fandango’ en duurt maar liefst tachtig minuten. Volgens frontman Samuel Flynn Scott is het album dan ook “test-match music”. Hij zegt verder: “Maybe it’s prog or psyche-folk. Whatever it is, it’s music that we thought about a lot.”

Indiestad wordt gepresenteerd door Paradiso en vindt plaats van 18 t/m 26 mei op verschillende locaties in Amsterdam. Passe-partouts (€50,00 excl servicekosten) en losse kaarten voor de concerten zijn nu verkrijgbaar. Ook London Calling valt binnen Indiestad. Voor London Calling zijn passe-partouts te koop ( voor 24 en 25 mei à €35,00 excl. lidm.) en dagkaarten voor €20,00 excl lidm.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op:

www.indiestad.nl
www.londoncalling.nl
www.paradiso.nl

Je kunt geen reactie achterlaten.